Pages

Sunday 29 August 2010

REVIEW: Inception!

...your mind is the scene of the crime... 
Όπως ήδη παρατηρήσατε σχολιασμός στον τίτλο δεν μπήκε γιατι είναι μια τανία που δεν μπορείς να περιγράψεις σε μισή σειρά.Θα προσπαθήσω να αποφύγω τα spoilers όσο μπορώ. Το story σε καμία περίπτωση δεν το λες απλό, αλλά θα προσπαθήσω να σας αναλύσω το γενικό concept.

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) είναι ένας επιδέξιος ληστής και ο άσσος στην επικίνδυνη τέχνη της εκμαίευσης: μπορεί να κλέψει πολύτιμα μυστικά από τα βάθη του υποσυνείδητου τη στιγμή που το θύμα του κοιμάται βαθιά και το πνεύμα του είναι πάρα πολύ ευάλωτο. Η σπάνια ικανότητα του Cobb τον έχει καταστήσει πολύτιμο παίκτη στην επικίνδυνη σκακιέρα της εταιρικής αντικατασκοπείας, αλλά και διεθνή φυγά, αφαιρώντας του ό,τι έχει αγαπήσει στη ζωή του. Ο Cobb όμως, δέχεται μια πρόταση που μπορεί να τον εξιλεώσει. Μια τελευταία δουλειά που μπορεί να του χαρίσει πίσω τη χαμένη του ζωή αρκεί να καταφέρει το αδύνατο – την απαρχή (inception). O Cobb και η ομάδα του που απαρτίζεται από ειδικούς πρέπει να καταφέρουν το αντίθετο απ' ό,τι έκαναν ως τώρα. Ο στόχος τους πλέον δεν είναι να κλέψουν μια ιδέα, αλλά να καλλιεργήσουν μια καινούργια. Αν τα καταφέρουν, θα σκηνοθετήσουν το τέλειο έγκλημα. Όμως, κανένας σχεδιασμός δεν είναι αρκετά προσεκτικός ούτε οι ικανότητές τους μπορούν να διασφαλίσουν ότι θα ξεφύγουν από τον πιο επικίνδυνο εχθρό τους, που δείχνει να μπορεί να προβλέψει κάθε τους κίνησή. Έναν εχθρό που μόνο ο Cobb θα μπορούσε να προβλέψει. 
Η ιδέα της εισβολής στο υποσυνείδητο δεν είναι καινοτόμα, αλλά ο τρόπος παρουσίασης είναι διαφορετικός και άκρως ενδιαφέρον. Η σκηνοθεσία του κύριου Christopher Nolan φτάνει στα όρια του άψογου, άλλωστε τι περίμενες από τον άνθρωπο που χάρησε στον κόσμο την τελευταία και πιο ειλικρηνή ερμηνία του Heath Ledger. Σκοτεινή, με εκπληκτικές ερμηνείες από τους ηθοποιούς, σε καθηλώνει μέχρι το τέλος. Η μουσική επένδηση του Haans Zimmer (Dark Knight) σε συνδυασμό  με σκηνές που σου κόβουν την ανάσα και σε αφήνουν άναυδο συμβάλουν στην παρουσίαση ενός θεάματος που κανονικά, κατ'εμέ, αντι για Inception θα έπρεπε να ονομάζεται Come, watch our movie and leave speechless!.  Ο Leonardo DiCaprio δίνει μια απίστευτη ερμηνεία στο ρόλο ενός βασανισμένου ανθρώπου που συνεισφέρει στην μακράν καλύτερη ταινία της χρονιάς.
Είναι το blockbuster του καλοκαιριού, που αξίζει τα 8 ευρώ γιατί σου παπουσιάζει ένα απίστευτο θέαμα. Αν δεν είσαι άτομο που θα μπεί καλοκαιρίατικα σε μια σκοτεινή αίθουσα για κανένα λόγο, αυτή η ταινία πρέπει να είναι η εξαίρεσή σου.


Βαθμολογία: 10/10
Δες το trailer της ταινίας παρακάτω. Ποία είναι η δική σου γνώμη;




Υ.Γ: Ξέρω ότι έκανα καιρό να κάνω post αλλά διακοπές είναι αυτές.

Artigos Relacionados

0 comments:

Post a Comment