Pages

Saturday 13 November 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Harry Potter - όσα δεν ξέρατε για τους ηθοποιούς (part 2)

5 και σήμερα μέχρι την πρεμίερα του πολυαναμενώμενου Harry Potter. Και ως συνέχεια του entry της προηγούμενης εβδομάδας, σήμερα θα παρουσιάσω το υπόλοιπο βασικό cast αυτού του επικού φαινομένου. Tom Felton, Ralph Fiennes, Allan Rickman.


Tom Felton a.k.a Draco Malfoy


*O Tom είχε δοκιμάσει πρώτα για το ρόλο του Harry Potter και του Ron Weasley πριν κερδίσει το ρόλο του Draco Malfoy.

*Έχει παραδεχθεί ότι δεν είχε διαβάσει κανένα βιβλίο από τη σειρά, αλλά υποστιρίζει ότι πλέον είναι "ο μεγαλύτερος fan".

*Έβαψε τα μαλλία του ξανθά για το ρόλο του, ενώ στην πραγματικότητα έχει ανοικτά καφέ.

*Είναι άψογος στο ψάρεμα και είχε πεί ότι θα του άρεσε να σπουδάσει διαχείριση αλιευτικών πόρων, αλλά είχε παραδεχθεί αργότερα το 2009 ότι θα προτιμούσε να συνεχίσει με την ηθοποιία.

*Ο αγαπημένος του "villain" σε ταινία είναι ο Sheriff of Nottingham του συμπρωταγωνιστή του Alan Rickman στην ταινία Robin Hood: King of Thieves.

*Είναι μακρινός συγγενείς αρκετών συμμετεχόντων του Σάλεμ Witch Trials του 1692, συμπεριλαμβανομένου του μάρτυρα υπεράσπισης Αντισυνταγματάρχη Nathaniel Felton και John Proctor, θύμα του κυνηγιού.

*Ισχυρίζεται ότι είναι εθισμένος στο McDonald's.

*Ο Tom είναι ένας ταλαντούχος τραγουδιστής και τραγουδάει από τότε που ήταν μικρός. Έχει ένα άλμπουμ που διατίθεται στο iTunes και το Amazon.

*Έχει δηλώσει σε μια συνέντευξη ότι σε μια από τις τελευταίες σκηνές της ταινίας, αφού ο Snape σκοτώνει τον Dumbledore και να οδηγεί τους υπόλοιπους Death Eaters μέσα από την μεγάλη αίθουσα και έξω από το Hogwarts είχε συμβεί ένα ατύχημα λίγα λεπτά αφού άρχισε το γύρισμα. Πριν οι ηθοποιοί ξεκινήσουν τα γυρίσματα, ο Alan Rickman "γύρισε με αυτό το σκοτεινό ύφος και έιπε 'μην πατήσεις στον μανδύα μου', με αφορμή ότι ο σκηνοθέτης είχε δώσει εντολή στους άλλους ηθοποιούς να μείνουν κοντά στον Rickman κατα τη διάρκεια της σκηνής χωρίς να κοιτάνε κάτω. ;Eνα δύσκολο έργο, λόγω τoυ μεγάλου σε μήκος του μανδύα του Snape. Καθώς τα γυρίσματα ξεκίνησαν και κατά τη διάρκεια της δεύτερης λήψης, ο Felton, ώντας το πιο κοντινό πρόσωπο στον Rickman, πάτησε καταλάθος το μανδύα του  προκαλώντας το λαιμό του Rickman να τραβηχτεί βίαια προς τα πίσω. Ο Felton είχε αναφερθεί ότι υπήρξε μια περίεργη σιωπή αργότερα και πως ο Rickmanδεν ήταν σε καλή διάθεση μετά το ατύχημα. Αργότερα ο Felton άρχισε να ζητάει συνέχεια συγγνώμη την οποία εν τέλει αποδέχθηκε ο Rickman και μάλιστα αστειέυτηκε γι'αυτό.

*Λέει ότι θα ήθελε να παίξει κάποιον "όχι τόσο κακός", μετά το τέλος των ταινίων Harry Potter.



Alan Rickman a.k.a Severus Snape



*Έχει σχέση με τη Rima Horton από το 1965. Το ζεύγος μένει σε σπίτι στο Λονδίνο.

*Ο Rickman είναι άριστος στην καλλιγραφία και στη ζωγραφική με τέμπερες. Πριν γίνει ηθοποιός, σπούδασε γραφιστική στο Chelsea College of Art & Design και στο Royal College of Art, δημιουργώντας μια επιτυχημένη εταιρεία γραφικού σχεδιασμού, Graphiti, με αρκετούς φίλους του.

*Παρά το γεγονός ότι είναι ένας άκρως επιτυχημένος ηθοποιός ταινιών, έχει συχνά αρνηθεί ταινίεες για να επιστρέψει στο θέατρο (τον τόπο που ο ίδιος ονομάζει «μαγικό» και «πρώτη αγάπη» του).

*Στο Die Hard, φαίνεται να πυροβολεί μόνο δυο φορές (στο αίθριο, όταν Gruber συνειδητοποιεί ότι η  Holly είναι σύζυγος του John, και της "shoot the glass" σκηνής), λόγω της συνήθειάς του να πετιέται κάθε φορά που το όπλο έκανε θόρυβο. Στη σκηνή αυτή ανοιγοκλείνει τα μάτια πριν η σκηνή κοπεί.

*Για το πλάνο όπου ο Hans Gruber πέφτει από την κορυφή του κτιρίου στο Die Hard,στην πραγματικότητα ο stuntman τον έσπωξε από ένα μοντέλο 6-μέτρων πάνω σε προστατευτικό στρώμα. Για να καταγράψουν την έκληξη στο πρόσωπο του ο stuntman τον έσπρωξε στο μέτρημα του 2.

*Έκανε μαθήματα βιολοντσέλου για το ρόλο του στο Truly Madly Deeply, και ενώ το δεξί χέρι είναι δικό του, το αριστερό είναι ενώς πραγματικού τσελίστα που έχει περάσει το χέρι του μέσα από τη μανίκι του Alan Rickman.

*Του δόθηκε ο ρόλος του καθηγητή Severus Snape στο Harry Potter, μόνο μετά την αποχώρηση του Tim Roth.

*Φοράει μαύρο φακούς επαφής για το ρόλο του Snape. Ο σκηνοθέτης Mike Newell δεν γνώριζε ότι ο Alan Rickman τους φορούσε για το ρόλο, μέχρι που μια μέρα, όταν συγχαίροντας τον  σχετικά με την καταπληκτική σκιά των ματιών του, ο Alan έσκυψε και έβγαλε έναν από τους φακούς.

*Είναι κατά 11 χρόνια μεγαλύτερος από τον Timothy Spall, 12 χρόνια μεγαλύτερος από τον Adrian Rawlins και τον Gary Oldman, 17 χρόνια μεγαλύτερος από τον David Thewlis, και 21 χρόνια μεγαλύτερος από τη Geraldine Somerville. Ωστόσο, οι χαρακτήρες που παίζουν στις ταινίες Harry Potter είναι ίδια ηλικία και πρώην συμμαθητές.

*Deathly Hallows SPOILER! Οχι πολύ καιρό αφού ο Alan Rickman άρχισε να παίζει τον Severus Snape στην πρώτη ταινία Harry Potter (κυκλοφόρησε το 2001), η JK Rowling είπε στον Rickman μερικά μυστικά για το χαρακτήρα του Snape,που διαφορετικά δεν θα είχαν αποκαλυφθεί μέχρι το τελευταίο βιβλίο. Για πάνω από επτά χρόνια, ο Rickman ήταν ένας από τους πολύ λίγους ανθρώπους, εκτός από τη Rowling, να ξέρει (χρόνια πριν από τη δημοσίευση του τελευταίου βιβλίου) ότι ο Snape ήταν ερωτευμένος με τη Lily Evans (αργότερα Potter), όταν ήταν μαθητές στο Χόγκουαρτς, και ότι η προστασία καθώς και ο ανταγωνισμός του Snape απέναντι στο Harry προήλθαν από αυτό.  Η Rowling είπε ότι μοιράστηκε αυτές τις πληροφορίες με τον Rickman , διότι "αυτός έπρεπε να καταλάβει, και πιστεύω, έχει και είχε την πλήρη κατανόηση ότι η πικρή έχθρα για το αγόρι, που είναι ζωντανή απόδειξη της προτίμησης της Lily για έναν άλλο άνθρωπο, προήλθε από το γεγονός ότι ήταν ερωτευμένος μαζί της."

*Η έρευνα για την εξεύρεση της «τέλειας φωνής» απέδειξε ότι η φωνή Rickman είναι μια από τις καλύτερες υποψηφίους. Ο συνδυασμός της φωνής του, μαζί με τη φωνή του Jeremy Irons κρίθηκε η τέλεια ανδρική φωνή, για τη προσωδία, την αξιοπιστία και καταπραϋντικότητα της.



Ralph Fiennes a.k.a Lord Voldemort


*Το όνομα προφέρεται " Ρειφ Φαινς."

*Είναι κολλητός φίλος με τον Liam Neeson και την συγχωρεμένη Natasha Richardson.

*Επίσης είναι καλός φίλος με τον Jay-Z.

*Ο ανηψιός του, Hero Fiennes-Tiffin, έπαιξε το νεαρό Tom Riddle στο Half-Blood Prince.

*Η απόδοσή του ως Amon Goeth στην ταινία Λίστα του Schindler κατετάγη στη θέση #15 στη λίστα του American Film Institute Villains στην κατάρτισή τους των 100 χρόνων του The Greatest Screen Heroes and Villains.

*O Ralph εκτέλεσε το τραγούδι με τίτλο 'Oι Πληγές' στο "Ο πρίγκηπας της Αιγύπτου", παρόλο που δεν είναι τραγουδιστής.

*Ο Fiennes ήταν απρόθυμος να αναλάβει το ρόλο του Lord Voldemort στο Harry Potter and the Goblet of Fire. Σε μια τηλεοπτική συνέντευξη στο Sunday Morning Shootout του AMC υποστήριξε ότι δεν είχε εντυπωσιαστεί με τις τρεις προηγούμενες ταινίες του Harry Potter. O Fiennes ήταν προφανώς αδιάφορος με την ιδέα του να εμφανίστει στην τέταρτη ταινία της σειράς και δήλωσε ότι δεν είχε «πειστεί από τον κόσμο» του Harry Potter. Τα μέλη της οικογένειας τον προέτρεψαν να αναλάβει το ρόλο, ενώ άλλοι φίλοι τον συμβούλευαν εναντίον της. Άλλαξε τελικά γνώμη αφού ο σκηνοθέτης του Goblet of Fire, Mike Newell του έδειξε πρόωρα σχέδια για το πως θα παρασουσιαζόταν ο Lord Voldemort! "Το μικρό παιδί μέσα μου, που του αρέσει να ντύνεται και να είναι κακό ήταν 'Ναι θέλω το να κάνω!' "

*Θεωρήται single από το 2006.

*Γυρίσε το ρόλο του ως Lord Voldemort στο Harry Potter and the Goblet of Fire σε δύο μόνο μέρες.

*Ο Ralph Fiennes δεν φορούσε κανένα make-up για να καλύψει τη μύτη του. Για να γίνει πιο τρομακτικός ο χαρακτήρας, οι συντάκτες της ταινίας την απομάκρυναν ψηφιακά. Επίσης, τα "κόκκινα, σαν φίδι μάτια" που περιγράφονταν στο μυθιστόρημα δεν προστέθηκαν, λόγω της πρότασης του ηθοποιού ότι η έκφραση στα μάτια του, θα παραδώσει μια καλύτερη ιδέα της παραφροσύνης και κακεντρέχειας του Lord Voldemort.

*Όταν παρατήρησε ότι τα παιδιά που παρακολουθούσαν τα γυρίσματα, τον φοβήθηκαν ως "Voldemort" στο Harry Potter and the Goblet of Fire, ήξερε όρι τα είχε καταφέρει.


*Τον Φεβρουάριο του 2007, μια αεροσυνοδός της αεροπορικής εταιρείας Qantas κατηγορήθηκε για σεξουαλική επαφή με τον Fiennes σε μια τουαλέτα κατά τη διάρκεια πτήσης από την Αυστραλία προς την Ινδία. Η Αεροσυνοδός ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης ο Fiennes ήταν διαχυτικός απέναντί της. Το ζευγάρι πίαστηκε από συναδέλφους της αεροσυνοδού που περίμεναν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα.

Artigos Relacionados

0 comments:

Post a Comment