Pages

Sunday 16 May 2010

Supernatural season finale - simply doesn't deliver!


                        "Did you just molotov my brother with holy fire?"

Απογοητεύει το season 5 finale του Supernatural. Μέχρι στιγμής ήταν από της σείρες που γινόντουσαν καλύτερες με το πέρας του χρόνου. Από season σε season εξελισσόταν ως προς το καλύτερο και από season finale σε season finale σε άφηνε σε απίστευτα cliff-hangers αλλά δεν απογοήτευε. Μέχρι τώρα...


Η 5η season αναφερόταν στο πως τα αδέρφια Winchester(Jared Padalecki, Jensen Ackles )θα σταματήσουν τον Lucifer (Mark Pellegrino) και πως θα σώσουν τον κόσμο από την Αποκάλυψη(!), ενώ παράλληλα είχαν να αντιμετοπίσουν προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί μεταξύ τους και είχαν οδηγήσει τα αδέρφια στην αποξένωση.


Σαν season τα είχε όλα. Αγγέλους πιστούς στο Θεό, (βλέπε Michael το παιδί του μπαμπά από τον γλυκήτατο και άκρως ενδοιαφέρον ως ηθοποιός Jacob Abel). Αγγέλους επαναστάτες( βλέπε Castiel με τον υπερ-αγαπητό Misha Collins). Αγγέλους Bad Boys στου στιλ “Bad boys, bad boys... Watcha gonna do, whatcha gonna do, when they come for you!” (βλέπε Lucifer με τον υπερ-γαμάτο, τιτανο-μεγυστο-τεράστιο Mark Pellegrino και τον psycho Zachariah από τον ταλαντούχο Kurt Fuller, ο οποίος δεν ήξερες για ποία ομάδα παίζει μέχρι το πολυσυζητημένο και πολυαναμενόμενο 100th episode) καθώς και αγγέλους που δεν έχου διαλέξει πλευρές( βλέπε τον Archangel Gabriel με τον αρκετά ενδιαφέρον Richard Speight Jr., fallen from grace διότι βαρέθηκε τη διαμάχη που είχαν τα αδέρφια του. Βλ’επουμε πρισσότερους Demons (κρίμα που ο Sam απέχει και δεν τους σκοτώνει με τα θανατηφόρα demonic trick του)και πιο συγκεκριμένα ο πολυ καλά γραμμένος ρόλος του demon Crowley, the 4 Horsemen( War, Death, Famine και Pestilence), Θεοί του στιλ Kali, Ganesh, Mercury, Zao Shen, Baron Samedi, Odin, and Baldur καθώς και οι θνητοί Bobby, Ellen και Jo(που δυστυχώς σκοτώνονται στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν τα αδέρφια.


Το θέμα Αποκάλυψη τελικά είναι οικογενειακή υπόθεση και δεν έχει να κάνει με μας τους ανθρώπους . Ψώνια όλοι σας, που νομίζατε για μας θα γίνει η Αποκάλυψη!!! Ο Lucifer μαλλον ως bad boy έκλεψε την γκόμενα του Michael, ο μπαμπάς βαρέθηκε τους τσακωμους και εγκατέλειψε το πλοίο πριν τα παντοδύναμα παιδιά του το βυθήσουν, τα εγκόνια( απλοί άγγελοι π.χ Castiel και Anna) τρέχουν με την ουρά κάτω από τα σκέλια και άγγελοι bodyguards (π.χ Zachariah) την πιστεύουν και νομίζουν πως μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και τα κάνουν μπάχαλο.

Ο Dean είναι το vessel του Michael, ενώ ο Sam το vessel του Lucifer. Όμως για να σε possess ένας άγγελος πρέπει να πεις εσύ το ΝΑΙ, και για να αντέξει το σώμα σου και η ψυχή σου τον άγγελο πρέπει να είσαι προορισμένος γι’αυτόν. Anyway να μην τα πολυλογώ Αποκάλυψη θα γίνει όταν έρθουν αντιμέτωποι ο Michael και o Lucifer στα true vessel τους. Πράγμα που τα αδέρφια προσπαθουν τα αποφύγουν μέχρι ο τέλος, αλλά δυστυχώς δεν το καταφέρνουν. Καταφέρνουν ωστόσο να βρούν τρόπο να στείλουν τον Lucifer πίσω στο cage του με τη βοήθεια του Archangel Gabriel, του Demon Crowley και των δαχτυλιδιών των 4 Horsemen. Καλά βρήκαν τον τρόπο, καλά βρήκα και τα δαχτυλίδια. Πως στο διάολο(lol μιας και ο Lucifer είναι ο διάολος, lol) θα τον βάλεις μέσα στο cage? Σίγουρα πάντως το white rabbit απ;o το Alice in Wonderland δεν θα δουλέψει. Δεν είναι πια και τόσο βλάκας. Άρα τι κάνουμε τώρα? Πάμε για full Apocalypse Now? Όοοοοοοοοοοοχι!!!! Sam to the rescue ladies and gentlemen...!!! Ο Sam αποφασίζει να πεί ναι στον Lucifer και να τον οδηγήσει πίσω στο κλουβί (όχι με της τρελές!)

Το season finale δεν άξιζε, διότι έχεις 8 μήνες και κάτι, που περιμένεις αυτή την καταραμένη Αποκάλυψη και Αποκάλυψη δεν βλέπεις. Ούτε καν λίγο ξύλο μεταξύ αρχαγγέλων και πάνω απ’όλα αδερφών-αρχαγγέλων στα σώματα αδερφών με πολλά αποθειμένα...!!! Διότι ξαφνικά εκεί που έχει κάνει possess ο Lucifer τον Sam και σπάει στο ξύλο τον Dean (τόσο πολύ πια που μέσα σε 1 λεπτό έχει κλείσει το μάτι και πρηστεί το μάγουλο - στιγμή ntoin!) πάνω στην Impala, εξαιτίας ενός πλαστικού στρατιώτη που οδηγεί σε ένα γρήγορο flashback της ζωής του Sam του δίνει τη δύναμη να πάρει τον έλεγχο και να οδηγήσει τον Lucifer πίσω στο κλουβί του.

Ο Dean έχωντας δώσει την υπόσχεση του στο Sam να μην προσπαθήσει να τον σώσει, να μείνει μακρια από το κλουβί του Lucifer και να προχωρήσει τη ζωή του αφήνοντάς τον πίσω,φαίνεται να σταματάει το κυνήγi για κάθε τι supernatural και επιστρέφει στη Lisa (μια δασκάλα yogas που τα είχε για ένα διάστημα ο Dean, περίπου 9 χρόνια πριν και η οποία έχει ένα γιο 8 χρονών που μοιάζει απίστευτα στο Dean αλλά αυτή επιμένει ότι δεν είναι αυτός ο πατέρας).

Κατά τη διάρκεια του επισοδείου βλέπουμε και ακούμε τον προφήτη Chuck (άκου εσύ όνομα για προφήτη!!!) να γράφει και να αφηγείται αντίστοιχα κάποιες λεπτομέρειες για τη ζωή των αδερφών σε σχέση με την Impala (το αμάξι του Dean για τους άσχετους). Τελειώνοντας την αφήγηση του ο Chuck χαμογελάει και εξαφανίζεται (πουφ!), οδηγώντας πολλούς fan να πιστεύουν ότι είναι ο Θεός που όλοι ψάχνουν και κανείς δεν βρίσκει!!! Στην τελευταία σκηνή τρεμοπαίζει η λάμπα στο δρόμο έξω απο το σπίτι της Lisa, ενώ αυτοί δειπνίζουν, βρίσκοντας τον Sam (που παίζει και να είναι ο Lucifer, το μοναδικό cliff-hanger, που και στην τελική δεν είναι και τόσο WoW!!!) να κοιτάει τον Dean και την οικογένεια από το παράθυρο..


Η συναίχεια τον Σεπτέμβρη για την 6η season και πολυ πιθανά την τελευταία της σειράς Supernatural. Αν και ποτέ δεν ξέρεις...



P.S: We loved you Mark Pellegrino, you are an amazing actor and we’re gonna miss you as Lucifer...!!!





Coming soon: The Vampire Diaries season finale.



*LiLiTh*

Artigos Relacionados

0 comments:

Post a Comment